WordPress als CMS, haal jij er al uit wat in zit?

Kun je WordPress als een CMS gebruiken? Een veelgehoorde vraag voor mensen die onbekend zijn met WordPress. Om WordPress als een CMS te gebruiken hoef je strikt gezien enkel WordPress te installeren. Uiteraard wordt er met CMS meestal bedoeld dat meerdere content soorten goed hun plek kunnen vinden in de WordPress, maar ook op die invulling kan een volmonding JA als antwoord gegeven worden. Sinds de introductie van Custom Post Types en Custom Taxonomies in WordPress 3.0 is in principe elke soort content realiseerbaar.

Voor de volledigheid som ik nog even de meest belangrijke posts die Justin Tadlock hierover heeft geschreven:

Zeker, er kan links en rechts nog van alles verbeterd worden, maar een goede mix van Custom Post Types, Custom Taxonomies en Custom Fields brengt je een heel eind. Feitelijk kun je zeggen dat het van je eigen fantasie en creativiteit af hangt. Iets wat je ook terug vindt in bijvoorbeeld in de theme’s van Appthemes. Tijdens WordCamp San Francisco een paar weken terug gaf Mitcho een goede presentatie over precies dit onderwerp; Building Custom CMS applications on WordPress. Een absolute aanrader om eens rustig voor te gaan zitten.

Wat is de meest gecompliceerde oplossing die je op basis van WordPress gebouwd hebt en denk je, gezien bovenstaande presentatie, dat je er nog meer uit kunt halen?

video

Laat wat van je horen

*